NFrequency спечелиха първата квалификация на FSP Challenge
7 Nov 2016 - 15:55 от Night Seeker

Вчера завърши първата квалификация на турнира FSP Challenge по CS:GO. Първото място зае отборът на NFrequency, който се наложи над mokasinkite на финала. На практика така и двата отбора се класираха за плейофната фаза, но поради разпадането на mokasinkite, се наложи да приемем отборът, който те бяха победили в полуфинала си, а именно 5sTARSBR, така че класирани за плейофите са NFrequency и 5sTARSBR.

Общо 47 отбора взеха участие в квалификацията. Мачовете до 4-ти рунд бяха във формат BO1 с предварително избрани карти, а полуфиналите и финалът бяха във формат BO3 и отборите имаха възможност да проведат вето на картите, на които да играят срещите си.

При BO1 мачовете NFrequency успяха последователно да победят: MiopiTeam (16:2 на Mirage), NatusPrime Gaming (16:7 на Cobblestone), Rising Stars (19:15 на Overpass) и Deadly Lullaby (16:12 на Cache), а mokasinkite се наложиха над: FragXpress Gaming (19:15 на Mirage), B2K (16:0 на Cobblestone), Team Callista (16:11 на Overpass) и Tejka Sborka (16:14 на Cache). Така дойде време за полуфиналите.

В първия полуфинал NFrequency се справиха с отбора на m1lka cs с резултат 2:0 (16:11 на Cache и 16:12 на Mirage), а във втория полуфинал mokasinkite победиха 5sTARSBR с 2:1 (19:17 на Dust2, 10:16 на Cache и 16:7 на Train). Това класира двата отбора за плейофите, но предстоеше финала, който определя сийдовете и кой печели frag movie, изработено от SK Molen. В крайна сметка NFrequency го спечелиха с 2:0 (16:4 на Mirage, 16:12 на Overpass) и завоюваха гореспоменатата награда, а както вече по-нагоре споменахме, вторият класирал се отбор стана 5sTARSBR - загубилият от mokasinkite поради разпадането им след финала.

Полуфиналите и финалът можехте да наблюдавате в CS:GO канала на ESPORTS.BG в Twitch, с коментар от Neytrex. На стрийма през двата дни от първата квалификация също можехте да наблюдавате следните срещи:

FragXpress Gaming vs mokasinkite на Mirage - видеозапис от стрийма
NFrequency vs NatusPrime Gaming на Cobblestone - видеозапис от стрийма
kiakaha vs Addiction Gaming на Overpass - видеозапис от стрийма
5sTARSBR vs kiakaha на Cache - видеозапис от стрийма
NFrequency vs Deadly Lullaby на Cache - видеозапис от стрийма

Полуфинали и финал от първата квалификация:

m1lka cs vs NFrequency на Cache - видеозапис от стрийма
m1lka cs vs NFrequency на Mirage - видеозапис от стрийма
mokasinkite vs 5sTARSBR на Dust 2 - видеозапис от стрийма
mokasinkite vs 5sTARSBR на Cache - видеозапис от стрийма
mokasinkite vs 5sTARSBR на Train - видеозапис от стрийма
NFrequency vs mokasinkite на Mirage - видеозапис от стрийма
NFrequency vs mokasinkite на Overpass - видеозапис от стрийма

До края на седмицата ще публикуваме специално frag movie с отигравания на играчите от отбор NFrequency в нашия YouTube канал. Абонирайте се за него, за да получавате всеки запис от турнирите ни веднага след провеждането им.

Ако искате и Вие да се борите за някоя от предметните ни награди, които се отнасят за плейофната фаза, или за frag movie от SK Molen, очаквайте записванията за втората квалификация, които ще бъдат отворени от 14 ноември до 19 ноември, а тя ще се проведе на 19 и 20 ноември!

Плейофната фаза ще се проведе на 26 ноември с четирите класирали се отбори.