Above the Rest спечелиха втората квалификация на FSP Challenge
21 Nov 2016 - 23:42 от Night Seeker

Миналата неделя завърши втората квалификация на FSP Challenge. Първо място на нея зае отборът на Above the Rest, който печели едноминутно frag movie от SK Molen, както и класиране за плейофната фаза. На финала на квалификацията те играха срещу Rising Stars, които също се класират за плейофите. Прочетете как протече квалификацията в следващите редове.

Общо 37 отбора се записаха за участие във втората квалификация. От тях до полуфиналните BO3 мачове достигнаха отборите на kiakaha, Rising Stars, Above the Rest и Дунавски акули.

В първия полуфинал Rising Stars се изправиха срещу kiakaha. Първата карта (Train) беше доста равностойна, като в крайна сметка Rising Stars я взеха с резултат 16 на 14, до голяма степен благодарение на vpR, който записа 29 убийства. Втората карта (Overpass) приключи много по-бързо. Rising Stars я спечелиха с резултат 16 на 7 и така, с краен резултат 2 на 0 карти, се класираха за финала.

Във втория полуфинал Above the Rest срещнаха Дунавски акули. И тук първата карта (Mirage) беше много оспорвана. Все пак Аbove the Rest я измъкнаха с 16 на 14, като впечатление направи играта на AFFICHKO, ivrchy и sleepy, които записаха съответно 35, 32 и 28 убийства. На втората карта (Cache) ATR не показаха милост, печелейки я с 16 на 2 и с краен резултат 2 на 0 карти станаха втория финалист.

Така дойде време за финала между Above the Rest и Rising Stars. Първата карта (Mirage) отиде в сметката на Rising Stars, които я спечелиха с комфортното 16 на 8. Впечатление отново направи vpR, който спечели няколко важни clutch рунда. На следващата карта (Cobblestone) обаче нещата бяха в обратната посока. ATR поведоха с 13 на 2 след първата половина, след което лесно затвориха картата с резултат 16 на 5. Решителната карта беше добрият стар Dust 2. След 29 изиграни рунда на него, Above the Rest триумфираха с 16 на 13. Държим да споменем отново името на AFFICHKO, който завърши Dust 2 с 33 убийства. По този начин, с краен резултат 2 на 1 карти, Above the Rest спечелиха втората квалификация на FSP Challenge.

Полуфиналите и финалът отново бяха стриймвани с коментар от Neytrex. Записи на мачовете може да намерите в канала ни в YouTube. Там ще бъде качено и специалното frag movie на Above the Rest.

Така вече имаме имената на четирите отбора, които ще вземат участие в плейофната фаза на 26 ноември. Това са NFrequency, 5sTARSBR, Above the Rest и Rising Stars. Напомняме, че отборите ще се борят за предметните ни награди, както и за специално frag movie, изработено от SK Molen.

До следващата събота!