Анонс на турнира ZOWIE Challenge
29 Nov 2016 - 21:44 от Xen

Вече знаете колко яко може да бъде едно състезание по CS:GO независимо дали се провежда на живо в рамките на някое от мероприятията от серията Game Ninja или онлайн – като завършилия през миналия уикенд турнир по CS:GO. Но тъй като всеки край бележи и едно ново начало, няма по-добър момент да съобщим за това, че през декември ще има още един онлайн турнир по CS:GO – благодарение на подкрепата на ZOWIE, геймърското подразделение на BenQ!

Регламентът на декемврийския CS:GO турнир не се различава съществено от този на току-що завършилия, в тази му част, която гласи, че състезанието ZOWIE Challenge ще се проведе изцяло онлайн на платформата на ESPORTS.BG. Декемврийският турнир обаче няма да има квалификационни турове, а ще премине направо към плейофите и финала. Записването за участие ще протече от 5 декември в 20:00 часа до 13:00 часа на 10 декември на уеб страницата на турнира, а мачовете ще бъдат проведени на 10 и 11 декември от 14:00 часа. Участие в този турнир могат да вземат до 64 отбора.

Ами наградите какви са ще попитате? Много хубав въпрос, на който имаме също толкова хубав отговор! За първи път победителите ще имат право да изберат каква награда да получат измежду няколко предварително предложени от нас артикули. Възможността за избор се свежда до една от трите серии геймърски мишки на марката ZOWIE, а именно линиите EC2-A, FК1 и ZA-13.

Външните разлики между трите модела (всеки от който се предлага и в различни размери) не са големи, но всеки от тях си има своите специфики:
- Серията EC, предлагана в два размера, се отличава с ергономичен дизайн специално за използване с дясна ръка и повече място за движение на китката. Формата на дясната страна на мишката е заоблена - позволява по-добър захват за плавно движение;
- Серията FK, също достъпна в два размера, е създадена за комфортна употреба, независимо с коя ръка ползвате мишката, а нейният нископрофилен дизайн предоставя по-добър контрол за различни захвати;
- Серията ZA, достъпна в три размера, също е удобна за ползване и с двете ръце, но е с висок профил предоставя отличен комфорт за китката.

Разбира се, наградите не свършват тук! Класираният отбор на второ място в турнира също ще има възможност да се радва на интересен и полезен аксесоар – специалната стойка за кабелен мениджмънт CAMADE, която със сигурност има потенциал да Ви спести много неприятности в игрите. Стойката е регулирана с пружина, която пази кабелът Ви от заплитане за необезпокоявана игра, нейната здрава основа без приплъзване и регулируема гумирана скоба подсигуряват кабела Ви да стои на място и да не се измъква, без значение колко интензивна е играта.

Със сигурност победителите ще харесат и моралните награди под формата на Frag movie с представянето им на гранд финала, направено специално за тях от най-добрия Movie Maker в България – Антон "Molen" Коев!

Както може би знаете, представената в края на 2008 година марка ZOWIE  е посветена на разработването на най-конкурентното гейминг оборудване, като комплимент към бойните умения на атлетите от електронните спортове. През 2015 година компанията ZOWIE беше придобита от корпорация BenQ, за да представя продуктовата им линия за електронни спортове, която и този път ще изпълни мисията си, като Ви даде възможност да изпитате едно истинско конкурентно преживяване, изпълнено с адреналин и емоции.