Above The Rest са победителите на FSP Challenge!
29 Nov 2016 - 18:12 от Night Seeker

Миналата събота се проведоха плейофите на Counter-Strike: Global Offensive турнира FSP Challenge. Участие в тях взеха 4-те класирани отбора от двете квалификации - NFrequency, 5sTARSBR, Above the Rest и Rising Stars. Накрая обаче само 1 отбор остана над всички - Аbove the Rest завоюваха първото място, с което си спечелиха пет броя Hydro X 550 и едноминутно frag movie, направено от SK Molen.

Плейофите се играха във формат директна елиминация, BO3 мачове. Срещите от полуфиналите бяха определени на база сийд (сийд #1 от първата квалификация срещу сийд #2 от втората и обратното). Така, на полуфиналите, NFrequency се изправиха срещу Rising Stars, а Above the Rest срещнаха 5sTARSBR.

Първият полуфинал, между Rising Stars и NFrequency, беше доста оспорван. На първата карта (Cobblestone) Rising Stars спечелиха с 10 на 5 първата половина като терористи. Във втората половина обаче те успяха да добавят само 2 рунда към актива си, което означаваше победа за NFrequency с 16 на 12. На втората карта (Train) RS отново взеха ранна преднина от 7 на 2, но NFrequency бързо се върнаха в играта, печелейки 5 рунда подред. Втората половина беше не по-малко равностойна, но в крайна сметка NFrequency успяха да се наложат с резултат 16 на 13, като победата донесе KalubeR, който извади впечатляващ 1v4 clutch в последния рунд.

Резултат: NFrequency побеждават Rising Stars (16:12 Cobblestone, 16:13 Train)

Във втория полуфинал, между Above the Rest и 5sTARSBR, интрига нямаше. Момчетата от ATR доминираха и на двете карти, печелейки с 16 на 5 на Mirage и 16 на 3 на Cache.

Резултат: Above the Rest побеждават 5sTARSBR (16:5 Mirage, 16:3 Cache)

Така дойде време за финала между NFrequency и Above the Rest. На първата карта (Cobblestone) двата отбора бяха рамо до рамо. Стигна се до продължение, където ATR успяха да спечелят с 19 на 16. Впечатление направиха BrN, който записа 37 убийства, и ivrchy, който в предпоследния рунд от продължението направи 4 убийства, 1 от които с нож. Втората карта (Cache) започна добре за Above the Rest, които поведоха с 5 на 0. NFrequency обаче отвърнаха с 9 поредни рунда, печелейки първата половина с 9 на 6. Във втората половина имаше много clutch ситуации, повечето от които бяха спечелени от NFrequency, което им помогна да вземат Cache с 16 на 14. Решаващата карта беше Dust 2. Тя започна равностойно, но в протежение на първата половина ATR взеха предимство и поведоха с 10 на 5. Те запазиха това предимство и през втората половина, като в крайна сметка спечелиха картата с 16 на 11. Tака, с краен резултат 2 на 1 карти, Above the Rest победиха NFrequency и завоюваха 1-вото място на FSP Challenge! Честито на победителите!

Резултат: Above the Rest побеждават NFrequency (19:16 Cobblestone, 14:16 Cache, 16:11 Dust 2)

Както споменахме в началото, Above the Rest печелят пет броя Hydro X 550 и frag movie, изработено от SK Molen. NFrequency също не си тръгват с празни ръце - те получават пет броя PB Runner 7800 (бели на цвят).

Плейофната фаза отново бе предавана с коментар от Neytrex, а записи от мачовете може да намерите в YouТube канала ни, където ще бъде качено и frag movie-то на Above the Rest.

Още веднъж честитим на Аbove the Rest и благодарим на всички, които бяха част от турнира!