Отбор Dinamichnata sborka триумфира на турнира ZOWIE Challenge
16 Dec 2016 - 16:01 от Night Seeker

Миналата седмица, на 10-и и 11-и декември, се проведе онлайн турнирът по CS:GO - ZOWIE Challenge. Участие в него взеха общо 46 отбора, като до полуфиналните BO3 мачове достигнаха познати имена. Единственото по-непознато име бе това на Dinamichnata sborka, но именно те, в крайна сметка, спечелиха състезанието.

Полуфиналите и финалът отново бяха излъчвани с коментар от Neytrex. А ето и как протекоха те:

В полуфинал #1 Dinamichnata sborka се изправи срещу отбора на m1lka cs. Мачът започна на Train, където двата отбора не успяха да се победят в редовното време. В последвалото продължение Dinamichnata sborka надделя и спечели картата с 19 на 17. Впечатление на Train направи големият брой clutch ситуации. Втората карта беше Cobblestone. Първата половина там беше спечелена от Dinamichnata sborka с 9 на 6 като терористи. Като контра-терористи обаче те нямаха успех и m1lka cs бързо взеха нещата в свои ръце, печелейки картата с 16 на 10. Overpass беше решаващата карта. На нея Dinamichnata sborka се наложи с 16 на 8 и с краен резултат 2 на 1 карти си осигури място на финала.

Резултат: Dinamichnata sborka побеждава m1lka cs (19:17 Train, 10:16 Cobblestone, 16:8 Overpass)

Вторият полуфинал срещна отборите на Rising Stars и FragXpress Gaming. На първата карта (Cobblestone) FragXpress показаха малко съпротива и логично Rising Stars я спечелиха с 16 на 6. На карта #2 (Mirage) събитията бяха малко по-различни. Rising Stars започнаха силно, водени от Neppo, който записваше убийство след убийство. Във втората половина обаче FragXpress взеха преднината, печелейки 5 поредни рунда. Накрая везната отново се наклони в полза на Rising Stars и те успяха да затворят Mirage с резултат 16 на 13. Така с краен резултат 2 на 0 карти Rising Stars взеха победата и станаха вторият финалист на ZOWIE Challenge.

Резултат: Rising Stars побеждава FragXpress Gaming (16:6 Cobblestone, 16:13 Mirage)

Така настъпи време за финала между Dinamichnata sborka и Rising Stars. Той започна на Dust2 с успешен 1v2 clutch за stoyan от отбора на Rising Stars. Те увеличиха преднината си до 4 на 1, но всичко за тях приключи дотам. Dinamichnata sborka направиха обрат и доминираха докрая, печелейки Dust 2 с 16 на 5. Впечатление направи Foreign, който допринесе доста, с резултат 27 убийства и 7 умирания. На втората карта (Overpass) Dinamichnata sborka започнаха силно, печелейки първата половина с 10 на 5 като контра-терористи. Във втората половина Rising Stars показаха зъби и отново Neppo имаше голям принос за това. В рунд 19 той направи впечатляващ АCE, завършен с 1v3 clutch в eco рунд за своя отбор. В крайна сметка обаче силите на Rising Stars достигнаха само за 11 рунда и с краен резултат 16 на 11 Dinamichnata sborka спечелиха втория мап. Така те триумфираха на финала с 2 на 0 карти и завършиха на 1-во място в турнира ZOWIE Challenge.

Резултат: Dinamichnata sborka побеждава Rising Stars (16:5 Dust2, 16:11 Overpass)

Честито на победителите! Като такива, Dinamichnata sborka имаха възможността да си изберат една от трите серии геймърски мишки на ZOWIE и те се спряха на серията EC2-A. Те печелят и Frag movie с представянето им на финала, направено от Антон "Molen" Коев. За второто си място Rising Stars печелят стойки за кабелен мениджмънт CAMADE. Подробности за наградите може да откриете ТУК.

В случай, че сте пропуснали мачовете, пълните записи са качени на нашия YouTube канал.

Още веднъж честито на победителите и до следващия турнир!