Технически проблеми с CS:GO и техните решения
5 Oct 2017 - 12:55 от AG Nuke
sign about counter strike global offensive cs:go problems and fixes

Вероятно мнозина от вас се сблъскват от време на време с някой технически проблем, свързан с CS:GO. Тук ще намерите решения на тези проблеми, но преди това се уверете, че:

- имате инсталиран DirectX Version 9.0c;
- имате инсталирани правилните драйвери за вашата видеокарта;
- покривате минималните изисквания на играта.

 

1. Играта не ми тръгва, не показва никаква грешка

Aко сте се уверили за всичко по-горе, то тогава може да опитате Verify Game Cache. За да го направите отворете Steam, натиснете с десен бутон върху играта и изберете Properties, след което изберете раздела Local files и кликнете върху бутона Verify integrity of game files. Ако след извършената процедура няма ефект – опитайте отново да извършите чиста инсталация на играта, проверете дали покривате всички изисквания и дали имате задължителния софтуер за подкарване на играта.

 

2. Играта ми забива, имам нисък FPS

Факторите тук са много, най-големия от които е какъв хардуер имате. Достатъчно мощен компютър ли имате, за да имате по-висок FPS? С оптимални видео настройки ли играете? Ако отговорът и на двата въпроса е да, но все пак имате проблема, то проверете дали имате правилния и най-новия видео драйвер за вашата видео карта, опитайте да намалите видео настройките в играта, затворете всякакви работещи програми и оставете само играта и Steam да работят. Проверете и дали компютърът ви работи на High Performance режим. Това става като отидете в контролния панел и отворите категория Hardware and Sound, след това изберете Power Options, а после се уверете, че е маркиран режим High Performance. Ако ви е нисък FPS-a заради слаб хардуер, то просто направете всякакви възможни оптимизации, за да може да изкарате повече кадри в секунда.

 

3. Имам висок PING в игра

Проблемът най-вероятно се дължи на лоша интернет връзка. Проверете дали интернетът ви е ОК, както и може да опитате отново да потвърдите файловете на играта с Verify integrity of game files. Вижте и дали играта не се филтрира от защитна стена, както и дали rate в конзолата е настроен оптимално за вашата интернет връзка. За целта направете първо един speedtest, след което влезте в играта, отворете конзолата и задайте rate според вашата скорост на сваляне. Ето и каква трябва да бъде стойността на rate според download скоростта ви:

0.5 Mbps – rate 62500
1.0 Mbps – rate 125000
1.5 Mbps – rate 187500
1.57 Mbps – rate 196608 (по подразбиране)
2.0 Mbps – rate 250000
2.5 Mbps – rate 312500
3.0 Mbps – rate 375000
3.5 Mbps – rate 437500
4.0 Mbps – rate 500000
4.5 Mbps – rate 562500
5.0 Mbps – rate 625000
5.5 Mbps – rate 687500
6.0 Mbps – rate 750000
6.2 Mbps – rate 786432 (максимална)

Ако нещата се влошат – просто напишете rate 196608 в конзолата на играта.
 

4. Играта не тръгва и дава грешка Х

Вижте каква е грешката и проверете за решение на https://support.steampowered.com/kb_cat.php?id=59.

 

5. Pure server: file [GAME]\pak01_001.vpk does not match the server's file

Тази грешка може да се получи от няколко неща, едно от които е повреден файл поради грешка в хард диска. Решението е отново Verify integrity of game files. Това става като отворите Steam, натиснете с десен бутон върху играта и изберете Properties, след което изберете таба Local files и кликнете върху бутона Verify integrity of game files. Ако проблемът все още не е решен, то опитайте да изтриете напълно играта и да я свалите наново.

 

6. BSOD (Blue Screen of Death) или така наречения син екран

Синият екран на смъртта се появява основно заради проблем с драйверите на BIOS или чипсета. Уверете се, че драйверите на BIOS и чипсета са най-новите за вашия компютър.

За други проблеми може да проверите в Google, но преди това може да опитате някое от решенията по-горе, както и проверете дали нямате несъвместими програми със Steam, а също и дали играта не е блокирана например от анти-вирусен софтуер.