ESPORTS.BG Challenge

Турнирни фази

Заглавие
Начална дата
Състояние
Слотове
26.03.16 - 17:00
приключил
64

Описание на събитието

Това е турнир, с който искаме да проверим стабилността и правилната работа на новата ни турнирна платформа, включваща автоматизирана турнирна схема, разпределяне на отбори в наши Dedicated игрални сървъри с eBot, чрез който те ще се контролират и впоследствие отразяват автоматично крайните резултати в системата на сайта.

Записване - 23-26 март до 16:00 часа
Провеждане - 26 и 27 март от 17:00 часа

Мачовете ще се добавят в събота около 16:30 часа! Следете страниците на отборите си.

26 март, събота (BO1 формат):

Рунд 1 - 17:30 часа на de_dust2
Рунд 2 - 19:00 часа на de_mirage
Рунд 3 - 20:30 часа на de_cache
Рунд 4 - 22:00 часа на de_inferno

27 март, неделя (със стрийм на живо):

Рунд 5 (полуфинали) - BO1 формат, 17:00 часа първия и 18:30 часа втория с вето на карти
Рунд 6 (финали) - BO3 формат, 20:00 часа с вето на карти

Информация за правила, сървъри, мачове, карти на тази страница.

Обща информация

Събитие:
ESPORTS.BG Challenge
Формат:
5 на 5 (отборно)
Стойност награди:
предметни награди
Начална дата:
26 March 2016
Крайна дата:
27 March 2016
LAN финали:
няма

Условия за участие

Записване и изисквания

Записването е напълно безплатно и участието преминава изцяло онлайн.

За участие се изисква да имате легално закупено копие на играта Counter-Strike: Global Offensive, която се играе чрез платформата Steam.

Създайте собствена регистрация чрез Steam в сайта ни, ако нямате, след което създайте и отбор (научете как от тук), с който ще може да участвате. В него трябва да имате петима играчи като основен състав и до двама играчи като резерви (по желание - не е задължително). След това избирате турнирна фаза, в която желаете да участвате и се записвате за нея (научете как от тук), с което приемате всичко написано на тази страница.

До турнир не се допускат играчи с VAC BAN история, а акаунти с такова ограничение няма да имат достъп до нашите сървъри дори и, ако успеят да се запишат за участие в турнир.

 

Условия и задължения

Ако бъде забелязано неспазване на правилата, описани по-надолу, е задължително това да се отнесе до администратора, за да се вземат необходимите мерки.

Забранява се използването на помощни средства, като хакове и скриптове. Наказанието е дисквалификация! Събрали сме се да се забавляваме и да премерим сили срещу други отбори, а не да се мамим с идеята да стигнем до наградата по нечестен начин - няма да получите награда, ако мамите.

За всяка среща се определя сървър, карта, час и дата ръчно от администратор. Когато бъдат определени, всички играчи на двата отбора ще получат съобщение, че е насрочен нов мач за тях. Играчите са длъжни да влязат в игралния сървър поне 15 минути преди началния час на срещата и точно в определения час да стартират играта по описания по-долу начин. При неявяване на отбор в рамките на тези 15 минути или непълен състав на някой от отборите, сте длъжни да уведомите администратор чрез страницата с дискусии на турнирната фаза, като напишете за кой мач се отнася проблема, след което ще се вземе решение на кой отбор да се постави служебна загуба.

Моля, след първи рунд има вероятност срещите да се забавят, затова не бързайте да пишете, че опонентите не се явяват, ако те реално играят своята предходна игра все още!

 

Дати и часове за мачове, формати, карти и игрални сървъри

Всички мачове, които са част от турнирите в платформата на ESPORTS.BG, се провеждат в специално предоставени от нас игрални сървъри. В сървърите имат право на достъп само играчите и резервите на конкретните два отбора, за които е определен дадения сървър - никой друг не може да влезе. Играчите са длъжни да се запознаят с функционалността на eBot плъгина от тази страница (прочетете обяснение на български по-надолу в частта с правилата) преди да се запишат за участие в турнира.

Записване - 23-26 март до 16:00 часа
Провеждане - 26 и 27 март от 17:00 часа

26 март, събота (BO1 формат):

Рунд 1 - 17:00 часа на de_dust2
Рунд 2 - 18:30 часа на de_mirage
Рунд 3 - 20:00 часа на de_cache
Рунд 4 - 21:30 часа на de_inferno

27 март, неделя (със стрийм на живо):

Рунд 5 (полуфинали) - BO1 формат, 17:00 часа първия и 18:30 часа втория с вето на карти
Рунд 6 (финали) - BO3 формат, 20:00 часа с вето на карти

Формата за всички срещи е Best of 1 с изключение на полуфиналите и финала, които ще са в Best of 3 формат, като едновременно ще се играят всички мачове от конкретния рунд - погледнете горните часове за броя отбори и рундове. Системата автоматично отчита крайния резултат на мач след приключването му, с което схемата на турнира се актуализира и се генерира нов мач за победителя. Администратора определя новия час или ден за провеждане на следващите мачове по гореспоменатия график.

 

POV демото е задължително

Всеки играч е длъжен да записва свое собствено POV демо още с началото на рунда с ножове. За целта отворете конзолата на играта и там напишете record и номера на мача с вашия псевдоним, който може да видите от линка на мача (например: record 234_MoqtNickname), за да започне записа.

След края на срещата напишете stop в конзолата и излезте от сървъра. Ако искате да прегледате демото си, напишете playdemo и името на демото. Демото се записва в директорията на играта - ...\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\ с номера на Вашия мач, който сте написали.

Ако някой от участниците в турнира изиска Ваше демо, сте длъжни да го предоставите на администратора, който ще се свърже с Вас, за да го поиска. Ако сте забравили да запишете демо или не предоставите такова, следва да дисквалифицираме отбора Ви. Научете се, че демота се записват и се предоставят.

Отбор има право да изиска до 2 демота от свой опонент, не повече!

 

Управление на eBot и стартиране/провеждане на среща

Когато всички играчи на двата отбора са в сървъра и са готови да играят, двама души от двата отбора трябва да напишат !ready командата и така рунда автоматично ще се рестартира. Ако не се рестартира, моля, уведомете администратор незабавно чрез страницата с дискусии на турнирната фаза, като напишете за кой мач се отнася проблема!

По време на срещата задължително се играе първи рунд с ножове за определяне на страна на отбор. В този рунд е забранено използването на пистолети, но всеки може да си купи броня. При употреба на оръжие и двата отбора са длъжни да напишат !restart и да проведат рунда отново, докато не се излъчи победител. След това победителя трябва да избере позиция чрез !switch за смяна на отбора или !stay за запазване на отбора. Следва командата !ready от двата отбора за определяне на готовността им да проведат своята среща.

Ако изникне някакъв проблем - играч напусне сървъра, сървъра започне да лагва, на някой му се появят битови нужни, сте свободни да напишете !pause в началото на следващия рунд и да почакате проблема да се отстрани. След това пишете !unpause и продължавате срещата си. Моля, не злоупотребявайте с времето на своите съотборници, както и на Вашите опоненти, защото това няма да доведе до нищо хубаво! Всеки сървър си има хронология на случващото се и лесно може да се установи кой е крив и кой е прав, и да бъде дисквалифициран нарушителя.

При равенство (15:15), се играят допълнителни рундове при следните условия:
- начални пари: $10.000;
- играят се по три рунда от страните (MR3), докато някой от отборите събере 4 рунда.

Крайния резултат от срещата се актуализира автоматично в сайта в рамките на 10 минути - не е нужно да правите нищо, само следете схемата, за да видите, когато бъде добавена нова среща за Вашия отбор.

 

Отношение към турнира, организаторите и участниците

Забранява се каквито и да било опити за провокация и създаване на кавги между отборите, замесване на организаторите и накърняване престижа на организацията и поетия към тях ангажимент за провеждане на съответния турнир.

Забранена е употребата на обидни слова, независимо дали те биват цензурирани или не;

Организаторите на турнира запазват своето право да налагат санкции на отбори и/или играчи, ако това е наложително за запазване на реда и дисциплината в турнира.

Организаторите на турнира запазват своето право да налагат промени по правилата по всяко време, ако това е наложително.

Награди

Първо място - 5 броя

M4A1-S Hyper Beast
(Field-Tested)

 

Второ място - 5 броя

AK-47 Redline
(Field-Tested)

Партньори на събитието

Този турнир се осъществява с подкрепата на http://fast2play.bg/.