OVERCHARGE: Power Overload

Турнирни фази

Заглавие
Начална дата
Състояние
Слотове
07.10.17 - 14:00
приключил
64

Описание на събитието

Събирайте отбора, хващайте мишките и клавиатурите и се пригответе за ожесточена битка! Power Overload турнирът по CS:GO от OVERCHARGE турнирния цикъл ще съдържа онлайн и офлайн части - онлайн квалификации на 7-ми и 8-ми октомври и офлайн квалификации с финали на 21-ви и 22-ри октомври!

На LAN финалите ще имат шанса да играят общо 4 отбора - 2 се класират от онлайн квалификацията (7-8 октомври) и още 2 - от офлайн квалификацията (21 октомври). Финалите на целия турнир ще се състоят на 22 октомври в клуб "Мания", Студентски град в София. Информация за офлайн елемента може да откриете най-отдолу на следната страница.

 

Дати за онлайн квалификацията - до 64 отбора:

Записване: от 2 октомври от 20:00 часа до 7 октомври в 13:30 часа
Провеждане: от 7 октомври в 14:00 часа и 8 октомври от 14:00 часа
Класират се 2 отбора за LAN финалите.

 

Дати за офлайн квалификацията - до 24 отбора:

Запишете се за квалификацията сега на този линк.

Входна такса: 10 лева на играч (50 лева на отбор)
Записване: от 9 октомври от 20:00 часа до 21 октомври в 10:00 часа
Провеждане: от 21 октомври в 11:00 часа
Класират се 2 отбора за LAN финалите.

 

Дати за LAN финалите - 4 отбора:

Провеждане: от 22 октомври в 11:00 часа

ВАЖНО: Турнирът ще изисква EasyAntiCheat софтуера. Прочетете правилата!

 

Мачовете за съботите се добавят отново около 13:30 часа! Следете страниците на отборите си.

Събота - 7 октомври (BO1 формат, без вето):

Когато се яви опонент, мачът ще започне възможно най-скоро!

Рунд 1 на Cache - започва в 14:00 часа
Рунд 2 на Overpass - ASAP
Рунд 3 на Mirage - ASAP
Рунд 4 на Cobblestone - ASAP

Неделя - 8 октомври (BO3 формат, с вето):

14:00 до 16:30 - първи полуфинал
16:30 до 18:30 - втори полуфинал
18:30 до 20:30 - финал

Информация за правила, сървъри, мачове, карти на тази страница.

Обща информация

Събитие:
OVERCHARGE: Power Overload
Формат:
5 на 5 (отборно)
Стойност награди:
1000 лева
Начална дата:
6 October 2017
Крайна дата:
22 October 2017
LAN финали:
клуб "Мания", Студентски град в София

Условия за участие

Сървърите на ESPORTS.BG, в които ще се проведе квалификацията за турнира по CS:GO, ще използват EasyAntiCheat, за да се осигурява честна и спокойната игра на всички участници.

1. Свалете EasyAntiCheat клиента от Steam - http://store.steampowered.com/app/282660.
2. Пуснете играта и влезте в сървър 82.118.226.232:27900.
4. След влизане в сървъра изчакайте поне една минута - ако сървъра Ви kick-не, значи имате проблем, затова оставете снимка на екрана си в тази Facebook публикация, за да помогнем.

Може да играете колкото време пожелаете - сървърът ще остане пуснат, за да тествате дали всичко е наред при Вас и да сте готови за следващия ни турнир.

 

Въведение

Записването е напълно безплатно и участието в квалификацията за LAN финалите преминава изцяло онлайн.

За участие се изисква да имате легално закупено копие на играта Counter-Strike: Global Offensive, която се играе чрез платформата Steam.

Създайте собствена регистрация чрез Steam в сайта ни, ако нямате, след което създайте и отбор (научете как от тук), с който ще може да участвате. В него трябва да имате петима играчи като основен състав и до двама играчи като резерви (по желание - не е задължително). След това избирате турнирна фаза, в която желаете да участвате и се записвате за нея (научете как от тук), с което приемате всичко написано на тази страница.

 

Условия

Това са правилата за участие в турнирите, организирани чрез платформата на ESPORTS.BG. Всички участници са длъжни да се запознаят с тях и да ги спазват.

Забранява се използването на помощни средства, като хакове и скриптове. Акаунти с наложено ограничение от VAC за CS:GO няма да имат достъп до нашите сървъри, с което автоматично се изключва възможността те да участват в турнира.

Ако бъде забелязано неспазване на правилата, описани по-надолу, е задължително това да се отнесе до администратора, за да се вземат необходимите мерки.

Турнирният администратор запазва своето право да налага или да не налага санкции на отбори дори и след спечелен мач, ако се установи нарушение от тяхна страна. В това число влизат случаи на неприлично и неуважително поведение от страна на конкретен участник или цял отбор.

 

Поведение и отношение

Отнасяйте се с уважение към организаторите, решенията на турнирните администратори и останалите участници в турнира. Запазете добрият тон и се въздържайте от създаването и/или провокирането на кавги между участниците и безредици, замесване на организаторите и накърняване престижа на организацията и поетия от тях ангажимент за провеждане на турнира.

Организаторите на турнира запазват своето право да налагат санкции на отбори и/или участници, ако това е наложително за запазване на реда и дисциплината в турнира.

Организаторите на турнира запазват своето право да налагат промени по правилата по всяко време, ако това е наложително без да уведомяват участниците за наложените промени.

 

Чужденци в отбор

Всеки отбор има право да разполага с максимум двама чужденци в състава си по време на игра. Ако бъде установено, че даден отбор е използвал повече от двама души извън България и се окаже, че те не са българи, ще бъде дисквалифициран.

 

Провеждане

Датите и часовете за всеки рунд от турнирната схема са налични в началната страница на турнира. Промени са възможни само, ако има забавяния в провеждането на мачовете или други и по-сериозни технически проблеми. Изчаквайте опонентите си, ако те все още играят своя предходен мач!

Отлагания на мачове не са позволени. Играе се в дните и часовете, които са посочени за конкретния мач. Ако някой отбор няма възможност да играе, то той ще получи автоматична загуба.

Информация за това в кой сървър трябва да се проведе Вашия мач може да откриете в страницата му в сайта. Там също е посочена паролата, картата и турнирния администратор, назначен за Вашия мач. Обръщайте се към него, ако има някакъв проблем - цялата комуникация между него и Вас трябва да става чрез лично съобщение в сайта. Моля, не спамете в социалните мрежи, защото там никой няма да Ви обърне внимание!

 

Игрални сървъри

Всеки мач се играе в специално предоставени сървъри от страна на ESPORTS.BG. Не се разрешава провеждането на мачове извън сървърите, които ESPORTS.BG предоставя.

Всички отбори са длъжни да влязат в определения за тях игрален сървър поне 15 минути по-рано от началния му час и да се приготвят за игра. Мачът започва точно в толкова часа, колкото е написано в страницата му в сайта. Ако някой отбор няма готовност да играе или закъснее, то тогава това трябва да се отнесе до турнирния администратор за конкретния мач, за да се вземат необходимите мерки. Представете снимки от играта (например Scoreboard), за да можем да преценим ситуацията.

 

Отбори с непълен състав

При записване - отбори с непълен състав нямат право на участие в турнирите ни. В случай, че се открие отбор, който не покрива изискванията - петима играчи като основен състав и до двама резервни (по желание), то той ще бъде отписан без предупреждение, с което ще се освободи слот за друг отбор.

При провеждане - нямате право да играете срещу отбори, които са с непълен състав в сървъра. Ако играете такъв мач, например 5 срещу 4 и четиримата Ви бият, то резултатът няма да се зачете и ще се даде победа на отборът с повече играчи. Моля, сигнализирайте турнирния си администратор, ако опонентите не са с пълен състав!

 

За POV демотата

Записване на демо (така нареченото POV демо) от страна на играчите не е задължително, тъй като ние правим автоматични GOTV записи, които могат да бъдат изискани от участниците САМО след края на турнира в срок от една седмица.

 

Управление на eBot и стартиране/провеждане на среща

eBot-а се пуска точно в часа на започване на мача - не по-рано! Той автоматично сменя картата с тази, на която трябва да се играе.

Участниците са длъжни да заемат своята правилна позиция (Counter-Terrorist или Terrorist), която се определя от самия eBot, за да избегнат грешни резултати след мача. За целта погледнете имената на отборите в Scoreboard-а и заемете правилната позиция.

Когато всички играчи от двата отбора са в сървъра и са готови да играят, двама души от двата отбора трябва да напишат !ready командата и така рунда автоматично ще се рестартира.

По време на срещата задължително се играе първи рунд с ножове за определяне на страна на отбор. В този рунд е забранено използването на пистолети, но всеки може да си купи броня. При употреба на оръжие и двата отбора са длъжни да напишат !restart и да проведат рунда отново, докато не се излъчи победител. След това победителя трябва да избере позиция чрез !switch за смяна на отбора или !stay за запазване на отбора. Следва командата !ready от двата отбора за определяне на готовността им да проведат своята среща.

Ако изникне някакъв проблем - играч напусне сървъра, сървъра започне да лагва, на някой му се появят битови нужни, сте свободни да напишете !pause в началото на следващия рунд и да почакате проблема да се отстрани. След това пишете !unpause и продължавате срещата си. Ако изникне някакъв проблем с работата на eBot-а, свържете се моментално с турнирния администратор!

При равенство (15:15), се играят допълнителни рундове при следните условия:
- начални пари: $10.000;
- играят се по три рунда от страните (MR3), докато някой от отборите събере 4 рунда.

Крайния резултат от срещата се актуализира автоматично в сайта в рамките на 10 минути - не е нужно да правите нищо, само следете схемата, за да видите, когато бъде добавена нова среща за Вашия отбор.

 

При грешни резултати

Ако по време на среща в самия Scoreboard и в горната част на интерфейса на играта резултатите са обърнати, но самия eBot в чата изписва правилния резултат, тогава проблем няма - играйте на спокойствие! Дори и след Half Time няма да се оправи, но това не бива да Ви тревожи - резултатът ще се отчете правилно. Този проблем най-често се дължи на това, че след спечелен рунд с ножове сте написали !switch командата. Не Ви задължаваме да не я ползвате, но е препоръчително да не изпадате в нуждата ѝ, защото навярно ще настане паника в двата отбора, че резултатите върху интерфейса на играта са сбъркани.

Ако объркате позициите на отборите си, например трябва да играете като терористи, но сте влезли като контра-терористи, тогава грешката е изцяло Ваша. Ние не се заемаме да я поправим, ако не ни уведомите за наличието ѝ. Ние няма как да знаем, че сте си объркали позициите и не следим за такива неща.

 

Треньори, мениджъри, GOTV и т.н.

Ние подсигуряваме сървъри, в които се провеждат нашите турнири. С това можем да си позволим да пуснем всички мачове едновременно в първи рунд, което ни възпрепятства обаче да добавим още няколко слота за треньори, защото няма да имаме възможността да наблюдаваме кой къде влиза и дали избира отбор, за който да бъде треньор (coach t/ct командата). При толкова много хора са възможни грешки, които ние не искаме да допускаме.

С идеята да предоставим максимално качество и честна игра, взехме решение тази възможност да бъде недостъпна за всички рундове освен полуфиналите и финалите, за които разрешаваме на всеки от отборите да присъства по един треньор в сървъра, в който се играе.

Що се касае до GOTV - всеки сървър е снабден с такъв, като до него достъп имат само коментаторите. Той също прави автоматичен запис на цялата игра, който може да бъде предоставен чак след края на турнира от администратор при поискване. Записите се пазят в срок от една седмица след приключването на турнира.

 

Във връзка с LAN финалите

Чрез сайта ще се проведе една единствена онлайн квалификация, от която два отбора ще се класират за LAN финали. Те ще се проведат на 22 октомври в град София на адрес ул. „Йордан Йосифов“ 4 в клуб "Мания". Тези два отбора с участието си в онлайн квалификацията декларират, че ще бъдат свободни да изиграят финалите на 22 октомври на живо в интернет клуба.

Междувременно онези, които не успеят да се класират чрез онлайн квалификацията, ще имат възможността да опитат отново чрез офлайн квалификация, която ще се проведе на 21 отктомври. Участието в нея ще бъде платено - по 10 лева на играч (50 лева на отбор), а от нея само два отбора ще се класират за финалите на 22 октомври. По-натам ще обявим по какъв начин ще стане записването за офлайн квалификацията и плащането за нея.

Награди

1000 лева

 

1. 500 лева

2. 300 лева

3. 150 лева

4. 50 лева

Партньори на събитието